تجربه درد مچ دست هنگام دوچرخهسواری
اگر هنگام دوچرخهسواری دچار درد مچ دست شدید، چه باید کرد؟
درد مچ دست هنگام دوچرخهسواری یکی از بدترین مشکلات است. در حالی که پاهای شما بیشترین کار هوازی را در هنگام رکاب زدن انجام میدهند، مچهای شما بخش زیادی از وزن بالاتنه را روی فرمان تحمل میکنند. درد مچ دست یا بیحسی دست چیزی نیست که نادیده بگیرید—علاوه بر ناراحتی، مشکلاتی که باعث این درد میشوند، میتوانند در طول زمان منجر به آسیب عصبی شوند.
ضعف در عضلات مرکزی بدن، ضعف در بالاتنه و وضعیت نامناسب دوچرخهسواری از دلایل رایجی هستند که میتوانند منجر به درد مچ دست شوند. همچنین، تنظیم نامناسب دوچرخه یکی دیگر از عوامل مهم است که بهخصوص در سواریهای طولانی میتواند به درد مچ دست منجر شود.
برای اینکه در هر سواری راحت باشید، در ادامه اطلاعاتی درباره پیشگیری و درمان درد مچ دست آوردهایم.
فهرست مطالب
چگونه علت درد مچ دست هنگام دوچرخهسواری را تشخیص دهیم؟
اگر هنگام دوچرخهسواری دچار درد مچ دست هستید، به شرایط آن توجه کنید. اگر علائم خیلی سریع ظاهر شوند، احتمالاً به تغییرات اساسیتری مانند تنظیم موقعیت زین نیاز دارید. اما اگر درد مچ دست شما بعد از پنج ساعت سواری شروع شود، ممکن است تنها به اصلاح وضعیت دست نیاز داشته باشید.
دوچرخهسواران، مانند بسیاری از ورزشکاران، ممکن است تمایل به تحمل درد در حین تمرین داشته باشند، اما نباید درد تیز و موضعی را نادیده بگیرید. خستگی عضلانی و فشار ناشی از یک تمرین سخت طبیعی است، اما درد نباید بخشی از این معادله باشد. درد مفصلی موضعی یا نامتقارن نشانگر قوی این است که موقعیت شما روی دوچرخه اشتباه است.
اگر چنین دردی را تجربه میکنید، باید قبل از اینکه باعث مشکلات جدیتری شود، با یک متخصص مشورت کنید تا تنظیمات دوچرخه شما را اصلاح کند.
نکاتی برای جلوگیری از درد مچ دست هنگام دوچرخهسواری
بررسی وضعیت مچ دست
همانطور که وضعیت بدن روی دوچرخه مهم است، نحوه قرارگیری مچ دست نیز اهمیت دارد. بسیاری از افراد تصور میکنند که باید مچ خود را کاملاً صاف نگه دارند، مانند زمانی که حرکت کاراته انجام میدهند. اما این در واقع یک وضعیت فشاری برای مچ دست است.
در این حالت، فشار اضافی به اعصاب و تاندونهای تونل کارپال (مسیر باریکی که از مچ به دست میرسد) وارد شده و منجر به درد مچ دست میشود.
مچ دست باید حدود 15 تا 20 درجه به عقب خم شود تا تونل کارپال باز شود. اما اگر آنقدر به عقب خم کنید که چینهای پوستی قابل مشاهده شوند، بیش از حد به مچ فشار آوردهاید که دوباره منجر به فشردگی تونل کارپال خواهد شد.
تنظیم صحیح دوچرخه
تنها نحوه قرارگیری مچ دست مهم نیست، بلکه توزیع وزن بدن روی دوچرخه نیز عامل مهمی در بروز درد مچ است.اگر موقعیت شما روی دوچرخه به گونهای باشد که وزن بیشتری روی مچها و دستها باشد تا روی زین، احتمال بروز مشکل زیاد است.
با رعایت چند نکته در تنظیم دوچرخه میتوان این مشکل را کاهش داد:
بررسی زین
یکی از مهمترین عوامل در توزیع نامتعادل وزن، زین دوچرخه است. اگر زین خیلی بالا باشد یا قسمت جلویی آن بیش از حد پایین باشد، مقدار زیادی از وزن شما روی دستانتان خواهد افتاد.
زاویه دقیق زین بستگی به نوع بدن و مدل زین دارد، اما اگر زین بیش از 5 تا 6 درجه به سمت پایین متمایل باشد، ممکن است باعث درد مچ شود.
توجه به فرمان
دوری بیش از حد دستها از فرمان، فشار زیادی روی مچ وارد میکند و میتواند منجر به درد شود. اشمیت توصیه میکند که زاویه شانه نسبت به بالاتنه حدود 90 درجه باشد. در غیر این صورت، آرنجها قفل میشوند و مچ دست به شدت به سمت عقب خم میشود.
اگر دستگیرههای فرمان بسیار پهنتر از عرض شانههای شما باشند، مچها به سمت بیرون میچرخند و فشار زیادی روی بخش داخلی کف دست ایجاد میشود.
این دقیقاً جایی است که عصب اولنار عبور میکند، بنابراین این فشار میتواند باعث بیحسی و گزگز کردن انگشت کوچک و انگشت حلقه شود. همچنین، اگر برای گرفتن ترمزها و دستهدندهها مجبور باشید بیش از حد دست را به سمت جلو بچرخانید، ممکن است این مسئله نیز به درد مچ منجر شود.
در حالی که میتوان زاویه اهرمهای ترمز را کمی تغییر داد، اما فرمان دوچرخه قابل تنظیم زیادی ندارد. برخی از مشکلات را میتوان با تغییر جزئی در تکنیک و وضعیت بدن اصلاح کرد، اما اگر فرمان شما بهطور کلی باعث ایجاد درد میشود، ممکن است لازم باشد یک فرمان جدید تهیه کنید.
مراجعه به یک متخصص
یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از این مشکلات، تنظیم دوچرخه متناسب با بدن شما از همان ابتدا است. برای برخی از دوچرخهسواران، منطقیتر است که ابتدا به یک متخصص تنظیم دوچرخه مراجعه کنند، موقعیت بدنشان را روی دوچرخه تثبیت کنند و سپس بر اساس آن، دوچرخه بخرند.
برخی دیگر ابتدا دوچرخه مورد علاقهشان را خریداری میکنند و بعداً تنظیمات آن را اصلاح میکنند. در هر صورت، یک تنظیم صحیح دوچرخه باعث میشود بدون درد و ناراحتی، مسیرهای طولانی را با لذت رکاب بزنید—حتی مشکلات کوچکی مانند درد مچ دست نیز در درازمدت اهمیت دارند.
روشهای دیگر برای جلوگیری از درد مچ دست هنگام دوچرخهسواری
عواملی مانند نوع مسیر—جادههای ناهموار و سنگلاخ—میتوانند به دلیل تکانهای مداوم و ضربات وارده، فشار زیادی به مچ دست وارد کرده و باعث درد شوند. در چنین شرایطی، فشار بیش از حد لاستیکها میتواند مشکل را تشدید کند. از لاستیکهای تیوبلس با فشار کمتر استفاده کنید، زیرا این کار به جذب بهتر ضربات کمک میکند.
استفاده از فرمانهای فیبر کربنی که لرزشهای با فرکانس بالا را بهتر جذب میکنند، یا حتی روکشهای ژلهای فرمان، میتواند ضربات وارده را کاهش داده و به جلوگیری از درد مچ دست کمک کند.
همچنین، نباید فراموش کرد که تنظیم صحیح دوچرخه میتواند بسیاری از این مشکلات را به حداقل برساند.